Miért az Oakley?

Hogy miért az Oakley?

A szakmában eltöltött 14 év során számtalan olyan megjegyzést hallottam vásárlóimtól, hogy „csak a márkát kell megfizetni”. Ez valóban így is van.

De mit jelent a márka? Hogyan alakultak ki a szeretett márkák? Miért vannak márkahű vásárlók? Erre nagyon jó példa üzletünkben is forgalmazott, színes palettát kielégítő Oakley termékeink. A napszemüvegeken keresztül az optikai kereteken át, biciklis felszerelések, Oakley ruházat és Oakley bukósisakok.

De miért ez a rajongás az Oakley iránt?

Mert az Oakley túllép a precizitás és a kreativitás határán.

Mert az Oakley olyan szemüvegeket alkotott és alkot a mai napig, amelyek egyaránt megfelelnek a világhírű sportolók és az aktív életmódot folytatók igényeinek.

Mert az Oakley hátat fordít a konvencióknak és új perspektívában gondolja újra a valóságot és a saját lehetőségeit.

Az Oakley a létezésének első pillanatától kezdve visszautasította a középszerűséget és az innováció eszméjének követését.

A cég története egészen 1975-ig nyúlik vissza, amikor is Jim Jannarddal megalkotta első Oakley termékét az Unobtániumból készült BMX biciklikhez a markolatot. Ergonómikus profilja úgy került kialakításra, hogy formája tökéletesen igazodjon a kerékpárosok kezéhez.

 

Az Unobtánium azóta is felhasználásra kerül a szemüvegek gyártásánál is. Különleges tulajdonságának köszönhetően izzadásra elkezd tapadni, így sportolás közben nem kell attól tartani, hogy elhagyod a szemüvegedet.

 

 

Ahogy ez a példa is mutatja az Oakley termékei felrúgják a stílus, a forma és a funkció közötti határokat. Nem véletlenül Jannarddal mottója: „A világon mindent lehet és meg is kell csinálni. Egyedül az a kérdés, hogy ki és mikor csinálja majd jobban”.

Az Oakley 1980-ban töretlen sikerrel hódította meg a a síszemüvegek és a kerékpáros szemüvegek piacát a lencsék innovatív rögzítésének és a precíz cilinderes hajlításának köszönhetően. Ezzel tökéletes látást és mechanikus sérülések elleni védelmet biztosítva.

 

1984-ben újabb siker született a sport világában. Ekkor született meg az első napszemüveg, az első sport szemüveg. A legmagasabb minőségű optikai kivitelezés, mely kifejezetten a professzionális sport könyörtelen követelményeire teremtett. Így született meg a High Definition Optics technológia. A sport világa igazi forradalmat élt meg. A szemüvegek átléptek az optikai tisztaságának addigi akadályait a törhetetlen, legtisztább polikarbonát lencséivel a Plutonite-al.

Az elszántsághoz való szenvedély, az őrület és forradalmasítás utáni vágytól égve az Oakley sportcipőket, ruházatot és egyéb Oakley kiegészítőket vezetett be, amelyek észvesztő visszhangot kaptak.

 

Az Oakley több, mint 600 szabadalmat tudhat magáénak a technológia és a formavezetés területén. Lázas és szűnni nem akaró problémamegoldási kedvének köszönhetően alkotásai már-már remekművekre emlékeztetnek.

Akadályokat nem ismerve művészi rangra emelte a technikát.

Ez az Oakley.

Ezért az Oakley.

Ezért a márka.

Ezt fizeted meg.

A technológiát.

Az innovációt túlmenő kivitelezést.

A formabontást.

A csúcstechnológiás szakszervizt.

Ez az Oakley érzés!

 

 

Tagged , , , , , ,