Hogyan tisztítsam szemüvegem? Hogyan tarthatom karban? Útmutató a szemüvegek helyes használatához.

Üzletünkben egyre gyakrabban futunk bele olyan problémába, hogy érdeklődőink és vásárlóink előzőleg nem kaptak teljes körű tájékoztatást a szemüvegek helyes tisztításáról, karbantartásáról, használatáról.

Pedig, ha tudnák mind azt amit mi, sok(k) kellemetlenségtől kímélnék meg magukat. Higgyetek nekem, 14 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött magabiztosan vállalom a kedvező következményeket, ha ezekre az apróságokra odafigyeltek.

1. Ideális és korszerű megoldást nyújtanak a Peeps Lenspenek. Ezt a technológiát a NASA fejlesztette ki speciálisan a szemüveglencsék törlésére. Aktív szénnel vannak átitatva és minél zsírosabb a szemüveglencséd, annál hatékonyabban dolgozik. A kupakban található aktív szenes szivaccsal frissíthető fel a tisztítófelület, így a Peeps akár több száz alkalomra elegendő. A tökéletes tisztításhoz nincsen szükség se folyadékra, se alkoholra, az aktív szén nem folyik és nem szárad ki. Használata kényelmes, biztonságos, egyszerű és gyors. Kis méretének köszönhetően könnyen hordozható, ridikülbe is prímán elfér. Ergonómiájának hála ügyesen illeszkedik a kézbe és még mutatós darab is. Keressétek üzletünkben ezt a CSÚCSTECHNOLÓGIÁS szemüveglencse tisztítót.

 

 

2. Soha NE használjatok előre benedvesített törlőket! Biztos vagyok benne, hogy sokan tudjátok, ezek papír alapanyagból vannak és alkohollal vannak átitatva, -ám azt kevesebben, hogy az alkohol ugyan gyönyörűen leszedi a zsíros szennyeződéseket, de ezzel együtt megbontja a lencsén a réteget. Helyette jobb megoldás, ha mikroszálas törlőkendővel és a hozzávaló tisztító spry-el ápoljátok a szemüvegetek és napszemüvegetek lencséit.

 

A pamut póló akár jó megoldást is nyújthatNA, ha csak szemüvegünk tisztítására nevezzük ki. Ám az egész napi hordás során apró porszemek tapadhatnak meg rajta, ami sérülést, karcolást okozhat. Az ilyen sérülésekre sajnos nem terjed ki a gyártók által vállalt garancia.

3.  Ha hetente langyos, szappanos vízzel átöblítitek a szemüvegeteket sokat tehettek azért, hogy hosszabb legyen az élettartama a keretnek. Ez főként igaz a tengerparti nyaralásokra. Ilyenkor mindig fürdőzés után takarítsátok meg a szemüvegeiteket. A sós víz és levegő lecsapódik a kereten és a lencséken egyaránt. Ha szárazon törlitek meg, az bizony karistolni fogja a finom anyagokat. A gyártók vizsgáló felügyelete felismeri ezeket a sérüléseket és nem vállal rajuk garanciát.

4. Optikánkban lehetőségetek nyílik az ultramodern ULTRAHANGOS szemüveg tisztításra, -ami a víz, a speciális tisztítószer és az ultrahang segítségével gondoskodik a kíméletes és hatékony tisztításról. A szemüvegeket a készülék intenzíven zsírtalanítja még a nehezen megközelíthető helyeken is. A lágy tisztítókosárnak köszönhetően az érzékeny szemüveg védve van a mechanikus sérüléstől. Ezzel intenzív és kíméletes megoldást kínálunk igényes vevőink számára.

5. Mindig kettő kézzel használjátok szemüvegeiteket. Két kézzel vegyétek fel, és két kézzel vegyétek le. Sajnos, ha egy kézzel használjátok, a szemüveg szára deformálódhat és rosszabb esetben eltörhet. Erre a szerencsétlen szituációra a garancia nem terjed ki. A szakszerű használatról bátran kérjétek ki tapasztalt kollégáink tanácsait.

6. A fejtetőn való viselés praktikus, ám nem rendeltetés szerű megoldás. A fejünk búbja szélesebb az arcunknál, így szemüvegünk tágulhat, valamint a lencse hátsó felszíne, ahogy érintkezik, sérülhet. A garanciát már meg sem merem említeni, úgy is tudjátok ;). Helyette használjatok mikrobaget, amiben nagyobb biztonsággal tudhatjátok szemüvegeiteket.

Várjuk véleményeteket, mennyire találtátok hasznosnak a blog bejegyzést. Vajon napi rutinná válik a szemüvegetek helyes tisztítása és használata?

Tagged , , , , , , ,