Hogyan használd helyesen a kontaktlencsét? Útmutató a kételkedőknek.

Végre beindult a napszemüveg szezon. Rengeteg menő és márkás napszemüvegek közül választhatunk, hiszen eszméletlenül színes a paletta. Klasszikus, divat, sport, utcai, extrém.

http://opticlab.hu/termekkategoria/sunglasses/

Ha Te is a szemüvegesek táborát erősíted és még ódzkodsz is a kontaktlencsétől, ne csüggedj, van egy jó hírem. Most megosztok Veled pár trükköt, tanácsot, ami biztosra veszem, hogy meghozza a kedved egy próbára és a hőn áhított napszemüveg útjában sem állhat ezek után már semmi ;-).

Rengeteg páciensemtől hallottam, hogy fél a kontaktlencsétől, mert nem mer a szemébe nyúlni. Biztosíthatlak afelől, hogy ez tévhit! Nem nyúlkálunk a saját szemünkben.

Íme az ígért segítség a kiváló viselési élmény eléréséhez!

 

Hogyan helyezd fel?

  1. Mosd meg és töröld szárazra a kezed! Mielőtt a kontaktlencséhez nyúlnál, alaposan mosd meg a kezed a számodra bevált szappannal, vagy folyékonyszappannal. A legideálisabb az illatmentes,- antibakteriális szappan. Nem bolyhosodó törölközőbe gondosan töröld szárazra a kezed.

 

2. Készítsd elő a kontaktlencsét. Egyenként vedd ki a kontaktlencséket a buborékcsomagolásból. Helyezd a lencsét a mutatóujjad hegyére úgy, hogy felfelé néző tál alakja legyen (ezt a betanítás során meg is tanítjuk Neked). Ha a kontaktlencséd széle észrevehetően kifelé hajlik, akkor ki van fordulva. Fordítsd vissza a kontaktlencsét a helyes pozícióba.

 

3. Helyezd fel a kontaktlencsét! Húzd fel a felső szemhéjadat középen, a szempillák vonalához a lehető legközelebb, hogy megakadályozd a pislogást. Ezután húzd le az alsó szemhéjadat is. A másik szemeddel nézz egy állandó pontot. Lassan, finom helyezd a lencsét a szem színes részére.

 

4. Ellenőrizz! Miután a kontaktlencse a helyére került, lassan távolítsd el a mutatóujjad a szemedtől. Nyitott szemmel lassan nézz körbe, hogy az esetleges levegő buborékokat eltávolítsd. Engedd el a szemhéjad és óvatosan kezd el pislogni, hogy a kontaktlencse biztosan a megfelelő helyre kerüljön.

 

Használat után mindig kontaktlencse-ápoló folyadékkal öblítsd ki a tokot, sohase csapvízzel! Öblítés után a tokot hagyd nyitva, lefordítva. Tiszta, száraz helyen tárold.

A legjobb tippek és trükkök a kontaktlencse viseléséhez!

  1. Mindig ugyanazzal a szemeddel kezdj! A kontaktlencsék felhelyezésekor érdemes ugyanazzal a szemmel kezdeni, így kevésbé valószínű, hogy véletlenül felcseréled a lencséket.

2. Adj magadnak elég időt :). Első alkalommal eltarthat egy ideig, amíg magabiztosan felhelyezed és eltávolítod a kontaktlencsét. Ne bánkódj miatta, minél többet gyakorolsz, annál könnyebb lesz a fel, és kivétel, annál profibbá válsz.

  1. Figyeld a kihordási és lejárati időt! Ne viselj lejárt kontaktlencsét és ne viseld azokat tovább, mint ameddig azt az optometristánk javasolja.
  2. Kövesd az optometrsistánk tanácsait! Vegyél részt rendszeres ingyenes kontrollvizsgálatunkon.

Ha Te is amondó vagy, hogy ez valóban bagatel és egy próbát mindenképp megér, vegyél részt kedvezményes starter ajánlatukban.

Látásvizsgálat

 

Tagged , , , , , , ,